istoriq

Формация за модерен балет „Мираж"

i1Октомври 1998. Наталия Томова създава балет „Мираж"- една от най-известните формации за модерни танци в град Русе. Много деца изявяват желание да се занимават с този вид дейност, което позволява на състава да се похвали с многобройните си танцьори.

Възрастови ограничения няма! Приемат се таланти от 5 до 105 години и както обясни ръководителката на балета, в конкурсите в Западна Европа дори има и категория за хора над 60 години /т.нар. adult ниво 2/.

 

 MG 1904 2В „Мираж" танцьорите могат да избират между различни стилове на танци: хип-хоп, лейди стайл, брейк, диско денс, модерни.

Уникалната хореография на „Мираж" винаги е съответствана с нивото на група, изготвена е от основателката му Наталия Томова, носител на много национални и международни награди, и помощник-хореографа Росица Терзийска – дългогодишен възпитаник на формацията, която е и първата стипендиантка на Фондация "Танцово изкуство – Илиев" в стил хип-хоп и през лятото на 2011 г. се обучава в най-доброто танцово студио в Лос Анджелис – Debbie Reynolds Dance Studios.

 

 MG 3124 3Музиката, която успява да привлече в ритъма на танца дори и публиката по концертите, представлява специално направени миксове с комбинации от възможно най-ритмичните, динамични и приятни песни от необятния музикален свят.

 

В „Мираж" всички участници са тренирали, тренират и ще тренират винаги усърдно, защото са изпълнени с желание. Дори след дълги часове упражнения, въпреки физическата умора, все още личи ентусиазмът в очите на децата, усеща се удовлетворението от добре свършена работа.

 

i4В репетиционните зали децата се учат не само на изкуството на танца, но и на дисциплина, на приятелски отношения между тях.

Нетърпеливите идват за тренировка вече дори час преди уговорения, изпълнени с желание, и започват от вратата да танцуват.

Естествено, усилията им биват възнаградени. Формация „Мираж" може да се похвали с не една награда от български, европейски и световни конкурси: първо място в Русия, Румъния, първо място и Голямата награда в гр.Конин, Полша...  MG 5535aВзема участие в световно първенство по диско денс в гр.Жилина, Словакия, в световни първенства по хип хоп в Бремен, Германия и Калиш, Полша, в европейски първенства по хип хоп в Амстердам, Холандия и Каленбор, Дания. В колекцията от много награди се нареждат дипломи и грамоти за признание от многобройни конкурси и фестивали от редица държави : Италия, Германия, Турция, Унгария, Холандия, Дания, Полша, Украйна, Хърватска, Русия, Румъния, САЩ .