news

titlelager

snimka86665577С мидички и рапанчета, с големи усмивки по лицата и много слънце в сърцата започна тазгодишния лагер на децата от Формация за модерен балет „Мираж". Това лято танцьорите завладяха морето не на един, а на два прекрасни български курорта.
През месец юни малките миражчета заляха с танци и положителни емоции Кранево. Дните бяха изпълнени с много веселие и игри. Незабравими спомени ще останат вечерта на прическите, разходките и новите приятелства, както и прекрасните пожелания, които всички те написаха върху тениските си за спомен. Неповторимите снимки от страхотния лагер ще ги връщат винаги там.
snimka8900Също така незабравим беше престоят и на по-големите възпитаници на състава през юли в Созопол. Въпреки че беше средата на месеца, още първата сутрин всички те посрещнаха юлското утро на брега (july morning). Усмивките по лицата им заливаха целия курорт и всички около тях. Собствениците, гостите и целия персонал на хотела, в който бяха отседнали танцьорите от „Мираж", бяха възхитени от позитивизма, добротата и сплотеността на състава. Разходките, танците и многобройните изненади бяха само малка част от емоционалния ден на всеки участник в лагера. Така със слънце, музика и добри приятели дните минаваха бързо и неусетно, а доброто настроение заливаше всички като морска вълна. Положителните емоции заредиха всички до следващото лято, до следващия страхотен лагер.

titlerd

snimka4r5556767С цветен и динамичен концерт Формация за модетен балет „Мираж" отпразнува своя 15-ти рожден ден. На 28 май 2014 год. от 18:30 в голямата зала на Доходно здание талантливите деца от Формация за модерен балет „Мираж" отпразнуваха своя 15-ти рожден ден. Специално за концерта бяха подготвени много нови танци и нови сценични костюми. Деца и тиинейджъри представиха на русенската публика богато разнообразие на различни танцови стилове . Сцената беше залята от енергията и любовта им , от усмивките и положителното им настроение. Спектакъла въздейства на цялата публика и всеки намери своя любим танц в него. Възпитаниците на Формация „Мираж" заедно с художествения ръководител Наталия Томова и помощник хореографа Росица Терзийска получиха много поздравления, възхитителни аплаузи и една незабравима емоция от прекрасния спектакъл. snimka7905677Директорът на Дирекция „Култура и образование" Ирена Петрова и началник отдел „Образование, младежки дейности и спорт" към Община Русе Сашо Щерев поздравиха танцьорите от „Мираж". Петрова пожела на младите таланти да съхраняват дългогодишните традиции на формацията и със същата лекота, както и досега, да печелят симпатиите на публиката в България и чужбина.

titlekmet

snimka8282828Кметът Пламен Стоилов поздрави танцьорите от формация „Мираж" към Общински детски център за култура и изкуство (ОбДЦКИ). Поводът за поканата на г-н Стоилов към младите таланти са завоюваните от тях четири златни купи на Националния конкурс „Празник на модерния балет" във Варна. Децата представиха достойно Русе сред други 29 състава.
45 от младите танцьори гостуваха в кабинета на кмета Пламен Стоилов и се похвалиха с призовете си. Талантливите русенчета бяха придружавани от директора на ОбДЦКИ Юлия Енчева, хореографа Наталия Томова и помощник-хореографа Росица Терзийска. С много ентусиазъм децата разказаха на кмета как е протекла надпреварата и кои са танците, с които са пленили журито.
snimka98585858„Гледал съм Ви нееднократно. Страхотни сте! И костюмите ви са изключително красиви! Желая Ви да продължите да представяте достойно града ни на всички надпревари, в които участвате", обърна се към гостите си г-н Стоилов. Той им подари знамето с герба на Община Русе. „Това знаме го подаряваме само на победителите – да го развявате винаги, когато постигнете успехи, да показвате колко сме добри и да популяризирате красивия ни град", допълни кметът.
Децата поканиха г-н Стоилов на концерта, с който ще отпразнуват 15 години от създаването на формация „Мираж". Събитието ще се състои на 30 май, в Голямата зала на Доходно здание.

title4zlat

snimka123С четири златни купи се завърнаха танцьорите от русенската формация за модерен балет „Мираж" към Общинския детски център за култура и изкуство от Националния конкурс „Празник на модерния балет". Той се проведе на 12 април във Варна. В надпреварата се включиха 29 танцови състава от София, Варна, Шумен, Горна Оряховица, Свети Влас, Силистра, Белослав и Русе. Представиха се над 400 танцьори.
Възпитаниците на Наталия Томова и нейния помощник Росица Терзийска взеха участие в две възрастови категории - от 8 до 11 години и над 16 годишна възраст. Петте авторски танца изправиха публиката на крака и донесоха на русенските танцьори 4 златни купи. snimka3434В категорията от 8 до 11 години, балетният състав спечели I-во място и награда за хореография за танца „Всичко е наред". В четвърта възрастова група – над 16 години – балет „Мираж" грабна още едно I-во място и награда за хореография за танца „Събуждане със слънцето".
Категоричната си победа, талантите от група „Мираж" посвещават на 15-та годишнина от създаването на формацията. Постиженията на младите танцьори са плод на труда, усилията и старанието както на ръководителите на състава, така и на всички деца, участвали и участващи в изявите на балетната формация.snimka67889

titlerum

snimka1112Възпитаниците на Наталия Томова и помощник-хореограф Росица Терзийска, участваха в състезание „Danube Trophy" Transnational Dance Competition Festival на 26 октомври в Гюргево,Румъния
Във фестивала се включиха над 200 участници от България и Румъния. Събитието започна с карнавално шествие, в което русенските представители бяха най-многобройни и атрактивни. Младите таланти спечелиха Гран При в първа възрастова категория – ансамбли с танца „Среща на острова", първо място във втора възрастова категория – малки групи с танца „Dance together", Гран При в трета възрастова категория – дует Росица Терзийска и Петя Владимирова и Гран При в същата категория за хореография на танца „Събуждане със слънцето".
snimka555Така, Формация за модерен балет "Мираж" даде силен старт на 15-я си творчески сезон.

n1

1Слънце, море, танци и много усмивки, всичко това събрано на едно място – Летния лагер на „Мираж". Истинското приключение за малки и не толкова малки започна на 2 юли, като част от голямото семейство на „Мираж" потегли към Кранево.

 

Седмицата беше изпълнена с много нови впечатления, запознанства, весели случки,танци, изненади и неповторими мигове, седмица, която всички ще помнят дълго!2

 

С мидички и рапанчета, с големи усмивки по лицата и много слънце в сърцата.. децата от „

Мираж" с нетърпение очакват следващия лагер.

n2

27 април 2013 - гр. Варна
n3Без спирачки от турнир към конкурс, от София към Варна, „Мираж" отново завладява жури и публика.

Формацията взе участие в XV национален конкурс „Празник на модерния балет" гр. Варна през април месец, като участва в две възрастови категории: от 8 -11 и 12 – 15 години.

 

И в двете категории „миражчетата" показаха добра техника,сn4инхрон и невероятни усмивки ,катозаслужено спечелиха 2 място при по-малките и 1 място при по-големите,освен това Наталия Томова и Росица Терзийска,получиха награда за хореография за танца "Да танцуваме в ритъм"

 

n3

15 – 17 март 2013 - гр. София

r1През 2013 г. Формация за модерен балет „ Мираж " взе участие в VIII – ми национален турнир по хип-хоп към Българска Спортна Танцова Федерация ,в различни възрастови и танцови категории. Турнирът се проведе в София през март месец.

Във възрастова категория 9- 11 години Азра Александрова зае първо място при солата и с Ханнах Терзич спечелиха първото място и в категория дует – 9 – 11 години.

r2Във възрастова категория 12 -15 години Тереза Кръстева и Петя Владимирова заеха второто място при дуетите. При формациите , „миражчетата" се класираха отново на второ място.

За първи път тази година се проведоха „битки" в две категории - соло и отбори в различните стилове на хип-хоп танца. Никита Томов спечели първо място в битките в категория 12 - 15 години.

Над 16 години отбора на „ Мираж " беше избран ,след представсянето си ,да участва в битка за 1-вото място.r3 Битка,която момичетата на Мираж печелят!