История

Октомври 1998г. Наталия Томова създава балет „Мираж”- една от най-известните формации за модерни танци в град Русе. Много деца изявяват желание да се занимават с този вид дейност, което позволява на състава да се похвали с многобройните си танцьори.

Възрастови ограничения няма! Приемат се таланти от 5 до 105 години и както обясни ръководителката на балета, в конкурсите в Западна Европа дори има и категория за хора над 60 години /т.нар. adult ниво 2/.

В „Мираж” танцьорите работят в различни стилове на танци: хип-хоп, лейди стайл, диско денс, модерн.

Уникалната хореография на „Мираж” винаги е съответствана с нивото на група, изготвена е от основателката му Наталия Томова, носител на много национални и международни награди.

Музиката, която успява да привлече в ритъма на танца дори и публиката по концертите, представлява специално направени миксове с комбинации от възможно най-ритмичните, динамични и приятни песни от необятния музикален свят.

+MirageDance formationза малки и големи

В „Мираж” всички участници са тренирали, тренират и ще тренират винаги усърдно, защото са изпълнени с желание. Дори след дълги часове упражнения, въпреки физическата умора, все още личи ентусиазмът в очите на децата, усеща се удовлетворението от добре свършена работа.

В репетиционните зали децата се учат не само на изкуството на танца, но и на дисциплина, на  приятелски отношения между тях.

Нетърпеливите  идват за тренировка вече дори час преди уговорения, изпълнени с желание, и започват от вратата да танцуват.

Естествено, усилията им биват възнаградени. Формация „Мираж” може да се похвали с не една награда от български, европейски и световни конкурси: първо място в Русия, Румъния, първо място и Голямата награда в гр.Конин, Полша… Взема участие в световно първенство по диско денс в гр.Жилина, Словакия, в световни първенства по хип хоп в Бремен, Германия и  Калиш, Полша, в европейски първенства по хип хоп  в Амстердам, Холандия и Каленборг, Дания. В колекцията от много награди се нареждат дипломи и грамоти за признание от многобройни конкурси и фестивали от редица държави: Италия, Германия, Турция, Унгария, Холандия,  Дания, Полша, Украйна, Хърватска, Русия, Сърбия, Румъния.